Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe ciastka sasanki w kształcie serduszek. Kształt może być dowolny. Owsiano-sezamkowe pyszności. Polecam.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 260
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1086
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 260
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1086
Składniki
Ziarna sezamu i płatki owsiane blendujemy na mniejsze kawałeczki. Do miski dodajemy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut. Ciasto wałkujemy dość cienko na około 0,5 cm.
Wykrawamy dowolną foremką ( u mnie serduszka) ciasteczka. Blaszkę piekarnikową smarujemy masłem i posypujemy mąką. Wykładamy na blaszkę ciasteczka. Pieczemy 15 minut, wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Smacznego ;)