Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe ciastka sasanki w kształcie serduszek. Kształt może być dowolny. Owsiano-sezamkowe pyszności. Polecam.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4813
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13070
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5763
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7347
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4813
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13070
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5763
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7347
Składniki
Ziarna sezamu i płatki owsiane blendujemy na mniejsze kawałeczki. Do miski dodajemy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut. Ciasto wałkujemy dość cienko na około 0,5 cm.
Wykrawamy dowolną foremką ( u mnie serduszka) ciasteczka. Blaszkę piekarnikową smarujemy masłem i posypujemy mąką. Wykładamy na blaszkę ciasteczka. Pieczemy 15 minut, wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Smacznego ;)