Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche serowe ciasteczka z jabłkiem w środku. Nie za słodkie, idealne w sezonie jabłkowym.
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88310
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11670
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1826
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88310
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11670
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1826
Składniki
1. Jabłka obieramy i kroimy na drobne ćwiarteczki, posypujemy cynamonem i cukrem waniliowym.
2. Twaród dobrze rozdrabniamy lub przeciskamy przez praskę. Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy masło, twaróg i sól. Zagniatamy ciasto i formujemy kulę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. godzinę.
Rozwałkowujemy cienki placek (ok 3mm), wykrawamy krążki, na każdym układamy jabłuszko i zginamy na pół. Pieczemu ok 20 minut w temp 180’C. Po wystudzeniu posypujemy solidnie cukrem pudrem.