Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche serowe ciasteczka z jabłkiem w środku. Nie za słodkie, idealne w sezonie jabłkowym.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10987
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5400
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13256
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5017
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10987
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5400
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13256
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5017
Składniki
1. Jabłka obieramy i kroimy na drobne ćwiarteczki, posypujemy cynamonem i cukrem waniliowym.
2. Twaród dobrze rozdrabniamy lub przeciskamy przez praskę. Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy masło, twaróg i sól. Zagniatamy ciasto i formujemy kulę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. godzinę.
Rozwałkowujemy cienki placek (ok 3mm), wykrawamy krążki, na każdym układamy jabłuszko i zginamy na pół. Pieczemu ok 20 minut w temp 180’C. Po wystudzeniu posypujemy solidnie cukrem pudrem.