Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciastka z bazylią"
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 165
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 21
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 165
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 21
Składniki
Masło i czekoladę rozpuść razem w rondelku i wystudź. Opłukane listki bazylii drobno posiekaj. Jajka zmiksuj z cukrem. Dodaj do nich rozpuszczone masło i czekoladę, bazylię oraz mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto odstaw do lodówki na dwie godziny.
Po tym czasie porób z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą lekko spłaszcz. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 12-15 minut w temperaturze 170 stopni.
CZAS: około 30 minut (bez leżakowania ciasta)
<strong>Pani Aneta Palka mieszka w Słupsku</strong>Źródło: Dobry Tydzień