Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo stary przepis, dostałam od sąsiadek. Ciasteczka przepyszne z masą z mleka w proszku i polewą czekoladową.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16842
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 319
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 840
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23835
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16842
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 319
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 840
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23835
Składniki
ciasto-Zmiksować masło,jajka, cukier, parę kropli olejku. Przesiać mąkę z proszkiem i zagnieść. Można schłodzić potem wałkować i wykrawać literatką. Albo podzielić na dwie części, ja tak robię.
Z każdej części zrobić wałek i pokroić na 30 części. Robić kulki i układać na blaszce i je spłaszczać.
Piec w 175 * ok. 10 min.na złoty kolor.
Po upieczeniu, ciastka przełożyć na inną blaszkę, albo tackę,żeby ostygły.
masa-Na masę,wszystko zmiksować, zagnieść. Podzielić na 6 części.Każdą na 10. Robić kulki i układać na zimnych ciastkach, dłonią dociskając,formując kopczyk.
Układać na tacy, do zastygnięcia.
polewa-Czekolady wraz z masłem i śmietanką, roztopić nad parą. Pędzelkiem smarować górę każdego ciastko. Odstawiać do zastygnięcia.