Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo stary przepis, dostałam od sąsiadek. Ciasteczka przepyszne z masą z mleka w proszku i polewą czekoladową.
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1714
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 311
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 594
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1714
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 311
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 594
Składniki
ciasto-Zmiksować masło,jajka, cukier, parę kropli olejku. Przesiać mąkę z proszkiem i zagnieść. Można schłodzić potem wałkować i wykrawać literatką. Albo podzielić na dwie części, ja tak robię.
Z każdej części zrobić wałek i pokroić na 30 części. Robić kulki i układać na blaszce i je spłaszczać.
Piec w 175 * ok. 10 min.na złoty kolor.
Po upieczeniu, ciastka przełożyć na inną blaszkę, albo tackę,żeby ostygły.
masa-Na masę,wszystko zmiksować, zagnieść. Podzielić na 6 części.Każdą na 10. Robić kulki i układać na zimnych ciastkach, dłonią dociskając,formując kopczyk.
Układać na tacy, do zastygnięcia.
polewa-Czekolady wraz z masłem i śmietanką, roztopić nad parą. Pędzelkiem smarować górę każdego ciastko. Odstawiać do zastygnięcia.