Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo stary przepis, dostałam od sąsiadek. Ciasteczka przepyszne z masą z mleka w proszku i polewą czekoladową.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34602
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 99
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34602
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 99
Składniki
ciasto-Zmiksować masło,jajka, cukier, parę kropli olejku. Przesiać mąkę z proszkiem i zagnieść. Można schłodzić potem wałkować i wykrawać literatką. Albo podzielić na dwie części, ja tak robię.
Z każdej części zrobić wałek i pokroić na 30 części. Robić kulki i układać na blaszce i je spłaszczać.
Piec w 175 * ok. 10 min.na złoty kolor.
Po upieczeniu, ciastka przełożyć na inną blaszkę, albo tackę,żeby ostygły.
masa-Na masę,wszystko zmiksować, zagnieść. Podzielić na 6 części.Każdą na 10. Robić kulki i układać na zimnych ciastkach, dłonią dociskając,formując kopczyk.
Układać na tacy, do zastygnięcia.
polewa-Czekolady wraz z masłem i śmietanką, roztopić nad parą. Pędzelkiem smarować górę każdego ciastko. Odstawiać do zastygnięcia.