Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciasteczka koniecznie przygotujcie na święta. Są przepyszne, a do tego niezwykle aromatyczne dzięki dużej ilości cynamonu. Z podanych składników wychodzi około 30 ciasteczek.
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2359
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 1307
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 4564
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 51
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2359
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 1307
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 4564
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 51
Składniki
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Pod sam koniec dodawaj po jednym jajku, całość dokładnie wymieszaj.
Do masy wsyp przesianą wraz z proszkiem do pieczenia mąkę oraz sól i zagnieć. Dodaj orzechy i ponownie wyrób.
Gotowe ciasto umieść w szklanej misce z przykrywką i włóż do lodówki na 20 minut.
Gdy będzie odpowiednio schłodzone odrywaj po kawałku tworząc kulki o wielkości orzecha włoskiego. Obtocz z każdej strony w cynamonie. Wyłóż na blaszkę i lekko rozgnieć za pomocą łyżki.
Piecz w 170 stopniach przez 12-15 minut.