Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciasteczka koniecznie przygotujcie na święta. Są przepyszne, a do tego niezwykle aromatyczne dzięki dużej ilości cynamonu. Z podanych składników wychodzi około 30 ciasteczek.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2918
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1031
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1122
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 284
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2852
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2918
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1031
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1122
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 284
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2852
Składniki
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Pod sam koniec dodawaj po jednym jajku, całość dokładnie wymieszaj.
Do masy wsyp przesianą wraz z proszkiem do pieczenia mąkę oraz sól i zagnieć. Dodaj orzechy i ponownie wyrób.
Gotowe ciasto umieść w szklanej misce z przykrywką i włóż do lodówki na 20 minut.
Gdy będzie odpowiednio schłodzone odrywaj po kawałku tworząc kulki o wielkości orzecha włoskiego. Obtocz z każdej strony w cynamonie. Wyłóż na blaszkę i lekko rozgnieć za pomocą łyżki.
Piecz w 170 stopniach przez 12-15 minut.