Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciasteczka koniecznie przygotujcie na święta. Są przepyszne, a do tego niezwykle aromatyczne dzięki dużej ilości cynamonu. Z podanych składników wychodzi około 30 ciasteczek.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 42
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 42
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Składniki
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Pod sam koniec dodawaj po jednym jajku, całość dokładnie wymieszaj.
Do masy wsyp przesianą wraz z proszkiem do pieczenia mąkę oraz sól i zagnieć. Dodaj orzechy i ponownie wyrób.
Gotowe ciasto umieść w szklanej misce z przykrywką i włóż do lodówki na 20 minut.
Gdy będzie odpowiednio schłodzone odrywaj po kawałku tworząc kulki o wielkości orzecha włoskiego. Obtocz z każdej strony w cynamonie. Wyłóż na blaszkę i lekko rozgnieć za pomocą łyżki.
Piecz w 170 stopniach przez 12-15 minut.