Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciasteczka koniecznie przygotujcie na święta. Są przepyszne, a do tego niezwykle aromatyczne dzięki dużej ilości cynamonu. Z podanych składników wychodzi około 30 ciasteczek.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Pod sam koniec dodawaj po jednym jajku, całość dokładnie wymieszaj.
Do masy wsyp przesianą wraz z proszkiem do pieczenia mąkę oraz sól i zagnieć. Dodaj orzechy i ponownie wyrób.
Gotowe ciasto umieść w szklanej misce z przykrywką i włóż do lodówki na 20 minut.
Gdy będzie odpowiednio schłodzone odrywaj po kawałku tworząc kulki o wielkości orzecha włoskiego. Obtocz z każdej strony w cynamonie. Wyłóż na blaszkę i lekko rozgnieć za pomocą łyżki.
Piecz w 170 stopniach przez 12-15 minut.