Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10678
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6153
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5354
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13040
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4786
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10678
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6153
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5354
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13040
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4786
Składniki
Masło ucieramy na puszystą masę razem z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie dodajemy po 1 żółtku. Wsypujemy płatki owsiane,żurawinę, orzechy i dokładnie mieszamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do ciasta dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i pianę z białek. Delikatnie wszystko mieszamy na najniższych obrotach miksera. Ciasto nabieramy jedną łyżką, a drugą zsuwamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia tworząc ciasteczka.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170st C ok 15min.