Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące ciastka z mąki żytniej i płatków owsianych, słodzone miodem, z dodatkiem słonecznika. Fajna alternatywa dla sklepowych słodyczy.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1107
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2882
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 973
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1737
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14715
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1107
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2882
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 973
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1737
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14715
Składniki
Na suchej patelni podprażyć na złoto słonecznik, wystudzić. Masło zmiksować z miodem i jajkiem. Dodać obie mąki z proszkiem do pieczenia oraz płatki, wymieszać. Uformować kule (ciasto się klei) i schłodzić około 20 minut w lodówce.
Na blasze rozłożyć papier do pieczenia, z ciasta formować niewielkie kuleczki, spłaszczyć je widelcem lub łyżką. Nie trzeba zachowywać dużych odstępów, bo ciastka się nie rozlewają. Piec w temp. ok.170st. przez 15-18 minut ( do zarumienienia się ciasteczek ). Pycha!