Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące ciastka z mąki żytniej i płatków owsianych, słodzone miodem, z dodatkiem słonecznika. Fajna alternatywa dla sklepowych słodyczy.
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1032
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 99
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 192
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1139
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 728
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1032
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 99
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 192
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1139
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 728
Składniki
Na suchej patelni podprażyć na złoto słonecznik, wystudzić. Masło zmiksować z miodem i jajkiem. Dodać obie mąki z proszkiem do pieczenia oraz płatki, wymieszać. Uformować kule (ciasto się klei) i schłodzić około 20 minut w lodówce.
Na blasze rozłożyć papier do pieczenia, z ciasta formować niewielkie kuleczki, spłaszczyć je widelcem lub łyżką. Nie trzeba zachowywać dużych odstępów, bo ciastka się nie rozlewają. Piec w temp. ok.170st. przez 15-18 minut ( do zarumienienia się ciasteczek ). Pycha!