Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto 10 łyżek to prościutki deser, który przygotujecie w ekspresowym tempie. Wystarczy odmierzyć składniki łyżką, całość zmiksować, przelać do formy, dodać ulubione owoce i upiec.
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11416
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 185
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11416
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 185
Składniki
Jabłka obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce. Odlej nagromadzony w misce sok. Dodaj łyżkę cynamonu. Składniki wymieszaj.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (grzałka góra-dół). Tortownicę wyściel papierem do pieczenia.
Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. Wbij jajka, wlej olej. Składniki krótko zmiksuj tylko do połączenia składników.
Ciasto przelej do formy, na górę wyłóż jabłka z cynamonem.
Ciasto 10 łyżek wstaw do piekarnika. Piecz przez około 40 minut (do suchego patyczka).
Upieczone ciasto wystudź, przed podaniem możesz udekorować je cukrem pudrem. Smacznego!