Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto 10 łyżek to prościutki deser, który przygotujecie w ekspresowym tempie. Wystarczy odmierzyć składniki łyżką, całość zmiksować, przelać do formy, dodać ulubione owoce i upiec.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1583
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 700
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 686
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 283
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1583
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 700
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 686
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 283
Składniki
Jabłka obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce. Odlej nagromadzony w misce sok. Dodaj łyżkę cynamonu. Składniki wymieszaj.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (grzałka góra-dół). Tortownicę wyściel papierem do pieczenia.
Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. Wbij jajka, wlej olej. Składniki krótko zmiksuj tylko do połączenia składników.
Ciasto przelej do formy, na górę wyłóż jabłka z cynamonem.
Ciasto 10 łyżek wstaw do piekarnika. Piecz przez około 40 minut (do suchego patyczka).
Upieczone ciasto wystudź, przed podaniem możesz udekorować je cukrem pudrem. Smacznego!