Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto 10 łyżek to prościutki deser, który przygotujecie w ekspresowym tempie. Wystarczy odmierzyć składniki łyżką, całość zmiksować, przelać do formy, dodać ulubione owoce i upiec.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Jabłka obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce. Odlej nagromadzony w misce sok. Dodaj łyżkę cynamonu. Składniki wymieszaj.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (grzałka góra-dół). Tortownicę wyściel papierem do pieczenia.
Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. Wbij jajka, wlej olej. Składniki krótko zmiksuj tylko do połączenia składników.
Ciasto przelej do formy, na górę wyłóż jabłka z cynamonem.
Ciasto 10 łyżek wstaw do piekarnika. Piecz przez około 40 minut (do suchego patyczka).
Upieczone ciasto wystudź, przed podaniem możesz udekorować je cukrem pudrem. Smacznego!