Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto 10 łyżek to prościutki deser, który przygotujecie w ekspresowym tempie. Wystarczy odmierzyć składniki łyżką, całość zmiksować, przelać do formy, dodać ulubione owoce i upiec.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 21
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 112
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 77
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 148
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 21
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 112
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 77
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 148
Składniki
Jabłka obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce. Odlej nagromadzony w misce sok. Dodaj łyżkę cynamonu. Składniki wymieszaj.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (grzałka góra-dół). Tortownicę wyściel papierem do pieczenia.
Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. Wbij jajka, wlej olej. Składniki krótko zmiksuj tylko do połączenia składników.
Ciasto przelej do formy, na górę wyłóż jabłka z cynamonem.
Ciasto 10 łyżek wstaw do piekarnika. Piecz przez około 40 minut (do suchego patyczka).
Upieczone ciasto wystudź, przed podaniem możesz udekorować je cukrem pudrem. Smacznego!