Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie kosztuje zbyt drogo i jest bardzo pyszne :)
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 793
„Królowa prywatek” to świetna deserowa propozycja nie tylko na specjalną okaz...
Odsłon: 1860
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 793
„Królowa prywatek” to świetna deserowa propozycja nie tylko na specjalną okaz...
Odsłon: 1860
Składniki
Przed zaczęciem ciasta wstawiamy puszkę krówki do gorącej wody i lekko ją podgrzewamy na małym ogniu.Na dnie blaszki układamy herbatniki, następnie nakładamy na to masę karpatkową (trzeba ją zmiksować z 400 ml mleka). Na kremie układamy herbatniki i kładziemy na to masę krówkową, dokładnie ją rozsmarowujemy i przykrywamy to następną warstwą herbatników. Ubijamy śmietanę dodajemy do niej cukier waniliowy i śmietan fix. Dobrze ubitą śmietanę nakładamy na herbatniki i możemy robić wzorki. Na śmietanę posypujemy tartą czekoladą i wkładamy na 15-30 min do lodówki.