Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione ciasto całej rodziny.
Forma 36 cm x 25 cm
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 61
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 115
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20527
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 61
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 115
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20527
Składniki
Dno blachy wyłożyć krakersami. Na krakersach rozsmarować masę krówkową, ponownie rozłożyć krakersy. 350 ml mleka połączyć z mąką, jajkiem i budyniem. Zmiksować. Pozostałą część mleka, czyli 650 ml wlać do garnka, dodać cukier, cukier waniliowy i masło. Zagotować. Gdy masło się rozpuści i mleko zagotuje, wlać przygotowaną mieszankę. Gotować na niewielkim ogniu, cały czas mieszając. Gorącą masę wylać na krakersy. Przykryć kolejną warstwą krakersów. Odstawić ciasto w chłodne miejsce, aby masa ostygła. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder wymieszany z mixami. Śmietanę rozsmarować na ostudzonym cieście. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Ciasto posypać przestudzonymi płatkami. Ciasto wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc, aby krakersy zmiękły.