Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W oryginale na krakersach - niestety dla mnie krojenie takiej wersji jest bardzo męczące..
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35595
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1174
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1747
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5927
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35595
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1174
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1747
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5927
        
        
                Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, następnie żółtka, później mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Upiec biszkopt.
Budyń: Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Pozostawić do ostygnięcia. Następnie masło utrzeć z cukrem pudrem, partiami dodawać wystudzony budyń.
Śmietanka: Śmietankę ubić z cukrem do sztywności.
Przełożenie: biszkopt - masa budyniowa - krakersy - masa kajmakowa - krakersy - ubita śmietanka - starta czekolada