Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kapusta razem z ziemniakami do obiadu. Ugotowana kapusta kiszona połączoną z ugotowanymi ugniecionymi ziemniakami , okruszona skwarkami z wytopionego boczku wędzonego i podsmażonej cebulki.
garnek, patelnia, nóż, łyżka,
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 152
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 194
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 399
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 152
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 194
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 399
Składniki
Kapustę kiszoną jeżeli jest mocno kwaśna opłukać, a następnie ugotować do miękkości. Ziemniaki obrać, opłukać, zalać wodą i ugotować w osolonej wodzie do miękkości, po czym odlać wodę, a ziemniaki ugniatać tłuczkiem na puree. Ugotowaną kapustę połączyć z ziemniakami wymieszać. Boczek wędzony pokroić w kostkę , włożyć na patelnie i usmażyć do wytopienia się tłuszczu, dodać olej. Pod koniec smażenia dodać obraną, pokrojoną cebulę. Usmażony boczek razem z tłuszczem i cebulą dodać do kapusty i ziemniaków dokładnie wymieszać doprawiając do smaku pieprzem i solą.