Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kapusta razem z ziemniakami do obiadu. Ugotowana kapusta kiszona połączoną z ugotowanymi ugniecionymi ziemniakami , okruszona skwarkami z wytopionego boczku wędzonego i podsmażonej cebulki.
garnek, patelnia, nóż, łyżka,
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2249
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38661
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1353
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2249
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38661
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1353
Składniki
Kapustę kiszoną jeżeli jest mocno kwaśna opłukać, a następnie ugotować do miękkości. Ziemniaki obrać, opłukać, zalać wodą i ugotować w osolonej wodzie do miękkości, po czym odlać wodę, a ziemniaki ugniatać tłuczkiem na puree. Ugotowaną kapustę połączyć z ziemniakami wymieszać. Boczek wędzony pokroić w kostkę , włożyć na patelnie i usmażyć do wytopienia się tłuszczu, dodać olej. Pod koniec smażenia dodać obraną, pokrojoną cebulę. Usmażony boczek razem z tłuszczem i cebulą dodać do kapusty i ziemniaków dokładnie wymieszać doprawiając do smaku pieprzem i solą.