Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kapusta razem z ziemniakami do obiadu. Ugotowana kapusta kiszona połączoną z ugotowanymi ugniecionymi ziemniakami , okruszona skwarkami z wytopionego boczku wędzonego i podsmażonej cebulki.
garnek, patelnia, nóż, łyżka,
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 373
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 389
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1467
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5693
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 373
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 389
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1467
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5693
Składniki
Kapustę kiszoną jeżeli jest mocno kwaśna opłukać, a następnie ugotować do miękkości. Ziemniaki obrać, opłukać, zalać wodą i ugotować w osolonej wodzie do miękkości, po czym odlać wodę, a ziemniaki ugniatać tłuczkiem na puree. Ugotowaną kapustę połączyć z ziemniakami wymieszać. Boczek wędzony pokroić w kostkę , włożyć na patelnie i usmażyć do wytopienia się tłuszczu, dodać olej. Pod koniec smażenia dodać obraną, pokrojoną cebulę. Usmażony boczek razem z tłuszczem i cebulą dodać do kapusty i ziemniaków dokładnie wymieszać doprawiając do smaku pieprzem i solą.