Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kapusta razem z ziemniakami do obiadu. Ugotowana kapusta kiszona połączoną z ugotowanymi ugniecionymi ziemniakami , okruszona skwarkami z wytopionego boczku wędzonego i podsmażonej cebulki.
garnek, patelnia, nóż, łyżka,
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 26124
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 59
Wyborna sałatka do grilla.
Odsłon: 100
Nim sznycle trafiły pod przysłowiowe strzechy i przybrały postać swojskich sc...
Odsłon: 3682
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 387
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 26124
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 59
Wyborna sałatka do grilla.
Odsłon: 100
Nim sznycle trafiły pod przysłowiowe strzechy i przybrały postać swojskich sc...
Odsłon: 3682
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 387
Składniki
Kapustę kiszoną jeżeli jest mocno kwaśna opłukać, a następnie ugotować do miękkości. Ziemniaki obrać, opłukać, zalać wodą i ugotować w osolonej wodzie do miękkości, po czym odlać wodę, a ziemniaki ugniatać tłuczkiem na puree. Ugotowaną kapustę połączyć z ziemniakami wymieszać. Boczek wędzony pokroić w kostkę , włożyć na patelnie i usmażyć do wytopienia się tłuszczu, dodać olej. Pod koniec smażenia dodać obraną, pokrojoną cebulę. Usmażony boczek razem z tłuszczem i cebulą dodać do kapusty i ziemniaków dokładnie wymieszać doprawiając do smaku pieprzem i solą.