Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie znam nikogo kto nie lubi tego Ciasta. Pyszne, słodkie, rozpływa się w ustach.
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 114
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 105
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4857
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7527
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 1274
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 114
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 105
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4857
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7527
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 1274
Składniki
Odlać pół szklanki mleka, resztę zagotować. Do zimnego mleka dodać mąkę krupczatkę, ziemniaczaną, pszenną, budyń waniliowy i cukier waniliowy. Dokładnie rozmieszać i wlać na gotujące się mleko, cały czas mieszać. Chwilę pogotować, dodać cukier, zagotować i zdjąć z ognia. Wystudzić.
Kostkę masła ucierać, dodając po trochę wystudzoną masę budyniową.
Placek przekładać w kolejności: Biszkopt -połowa masy budyniowej - herbatniki - masa krówkowa - herbatniki - druga połowa masy. Na wierzch zetrzeć czekoladę. SMACZNEGO.