Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciacho z kremem. Słodycz kremy przełamuje dźem porzeczkowy.
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20600
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2293
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 46
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20600
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2293
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 46
Składniki
gotujemy wodę z 100 gramami masła. Do wrzącej wody z masłem wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy około 2 minuty aby nie powstały grudki. Musi wyjść nam zwarta klucha.
Kluche ciasta przekładamy do miski i zostawiamy aby lekko przestygła.
Do lekko przestygniętego ciasta wbijamy powoli po jednym jajku i ciągle mieszamy mikserem. Musimy bardzo dokładnie wymieszać ciasto z jajkami.
ciasto dzielimy na dwie części. Jedną cześć rozsmarowujemy na blaszce wusmarowanej olejem i posypanej bułka tarta i pieczemy około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temp 200-220 stopni. Po upieczeniu jednedo placka z drugiej połowy ciasta pieczemy drugi placek.
Zabieramy się za zrobienie kremu. Gotujemy budyń wg. przepisu na opakowaniu. margarynę ucieramy na białą masę,. dodajemy żółtka i cukier puder. Nadal ucierając dodajemy ostudzony budyń..
Na pierwszym placku rozsmarowujemy dżem z czarnej porzeczki, na to wykładamy krem i przykrywamy drugim plackiem. Całość posypujemy cukrem pudrem. Schładzamy w lodówce.
SMACZNEGO:)