Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To miękkie i proste w przygotowaniu ciasto absztyfikant podbije podniebienia twoich bliskich. Jego głównym składnikiem są gruszki dodające owocowego charakteru.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68262
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1998
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68262
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1998
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka ubij z cukrem, a następnie dodaj do nich produkty sypkie i miękkie masło. Wymieszaj, aby masa na ciasto była gładka i jednolita.
Gruszki obierz, a następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Możesz też pokroić w paski, Zasyp cukrem brązowym. Odstaw na chwilę.
Na dno tortownicy wylej połowę ciasta. Ułóż na nim gruszki. Zalej drugą częścią ciasta.
Piecz ciasto w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 40 minut.