Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To miękkie i proste w przygotowaniu ciasto absztyfikant podbije podniebienia twoich bliskich. Jego głównym składnikiem są gruszki dodające owocowego charakteru.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13678
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2884
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1186
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13678
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2884
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1186
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka ubij z cukrem, a następnie dodaj do nich produkty sypkie i miękkie masło. Wymieszaj, aby masa na ciasto była gładka i jednolita.
Gruszki obierz, a następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Możesz też pokroić w paski, Zasyp cukrem brązowym. Odstaw na chwilę.
Na dno tortownicy wylej połowę ciasta. Ułóż na nim gruszki. Zalej drugą częścią ciasta.
Piecz ciasto w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 40 minut.