Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto ciasto, które robi się w mgnieniu oka. Prosty skład, kilka składników. Idealne do popołudniowej kawy czy na niedzielę. Gwarantujemy, że jedna blaszka to będzie mało. Ciasto Adam i Ewa to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzi.
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 178
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 390
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 189
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 178
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 390
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 189
Składniki
Tortownicę lub blachę (24x26 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Na spód poukładaj biszkopty - nasącz je lekko posłodzoną herbatą.
Galaretki rozpuść w 300 ml wrzątku i odstaw do ostudzenia. Mandarynki obierz, podziel na części, usuń pestki. Gdy galaretka będzie schłodzona, ubij śmietanę na sztywno, wlej schłodzone galaretki, delikatnie wymieszaj.
Na biszkopty wyłóż połowę śmietanowej masy, na nią połóż warstwę z mandarynek i resztę masy. Na wierz wyłóż kolejną warstwę biszkoptów - wciśnij je delikatnie, by na wierzch wyszło trochę śmietanowej masy. Rozsmaruj ją po całej powierzchni biszkoptów. Na wierzch zetrzyj czekoladę. Ciasto wstaw do lodówki na kilka godzin.