Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste do wykonania ciasto zapraszam na przepis
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9104
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9104
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Jabłka obieram kroje w drobną kostkę ,orzechy rozdrabniam .Jajka ubijam z cukrem i szczypta soli następnie dodaje olej i kakao ,mąkę z proszkiem i dokładnie mieszam dodaje jabłka i orzechy mieszam i wylewam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia blacha 26 cm
Ciasto piekę na środkowej półce w nagrzanym piekarniku bez termo obiegu w 200 stopniach 30 -35 minut ,Na gorące upieczone ciasto wykladam dżem i posypuje wiórkami kokosowym ja zamiast dżemu dałam polewę Na polewę 15 g margaryny lub masła ,1 łyżka wody ,2 łyżki cukru łyżka kakao rozpuścić i odstawić do ostygnięcia ,do posypania wiórki kokosowe l .Po dokładne wykonanie zapraszam na film