Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto o smaku ananasowo - kokosowym z białą czekoladą, szybkie i proste do zrobienia a wyglada i smakuje wspaniale.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 813
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 172
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 813
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 172
Składniki
Masło rozpuść, do gorącego dodaj połamaną czekoladę i mieszaj do rozpuszczenia się czekolady, zostaw do ostygnięcia .
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem, dodaj przestudzone masło z czekoladą, skórkę z cytryny i syrop ananasowy. Mąkę przesiej z proszkiem, dodaj do ciasta, na koniec dosyp wiórki kokosowe i wszystko dokładnie wymieszaj do połączenia składników .
Silikonową tortownice o średnicy 26 cm posmaruj cienko za pomocą pędzelka olejem, na dno tortownicy ułóż plastry ananasa i posyp wiórkami kokosowymi, wylej ciasto i wyrównaj .
Piekarnik nagrzej do 180 st. i wstaw ciasto, piecz około 35 minut lub do suchego patyczka, po upieczeniu i wystudzeniu odwróć do góry dnem . Możesz lekko posypać cukrem pudrem Polecam . Smacznego .