Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto przekładane gorącym kremem. Blaty ciasta przypominają mi w smaku herbatniki. Ciasto kroimy na drugi dzień, kiedy nieco zmięknie.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 424
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 105
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 269
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 314
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 424
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 105
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 269
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 314
Składniki
Ciasto: jaja, cukier ,śmietanę, mąkę ziemniaczaną ubijamy mikserem. Posiekać masło z mąką wymieszaną z amoniakiem i połączyć ze zmiksowaną masą. Upiec oddzielnie w dużej blaszce 4 cienkie placki (ja upiekłam 3) w temperaturze ok. 180 stopni.
Krem: jaja zmiksować ze śmietaną, mąką ziemniaczaną i cukrem waniliowym. Zagotować mleko z cukrem i masłem. Dodać jaja, pogotować, gorącą masą przełożyć placki i posmarować wierzch. Schłodzić.
W 1 l gorącej wody rozpuścić galaretki. Na wierzchu ciasta ułozyc owoce i zalać tężejącą galaretką.