Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto przekładane gorącym kremem. Blaty ciasta przypominają mi w smaku herbatniki. Ciasto kroimy na drugi dzień, kiedy nieco zmięknie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3838
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414705
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2388
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3838
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414705
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2388
Składniki
Ciasto: jaja, cukier ,śmietanę, mąkę ziemniaczaną ubijamy mikserem. Posiekać masło z mąką wymieszaną z amoniakiem i połączyć ze zmiksowaną masą. Upiec oddzielnie w dużej blaszce 4 cienkie placki (ja upiekłam 3) w temperaturze ok. 180 stopni.
Krem: jaja zmiksować ze śmietaną, mąką ziemniaczaną i cukrem waniliowym. Zagotować mleko z cukrem i masłem. Dodać jaja, pogotować, gorącą masą przełożyć placki i posmarować wierzch. Schłodzić.
W 1 l gorącej wody rozpuścić galaretki. Na wierzchu ciasta ułozyc owoce i zalać tężejącą galaretką.