Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bakaliowe ciasto z masą pomarańczową. Wymaga trochę zachodu, ale smak wynagradza wszystko.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1742
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 14
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 42
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3635
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1742
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 14
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 42
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3635
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Podziel je na dwie części. Do jednej z nich dodaj kakao. Ciemne ciasto wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz przez 30 minut w 180 stopniach C. Jasne ciasto wyłóż na blaszkę. Posmaruj powidłami. Ubij na sztywno białka, dodaj cukier. Dołóż startą na tarce czekoladę, sparzone wrzątkiem rodzynki i posiekane orzechy. Delikatnie wymieszaj. Piecz przez 45 minut w 180 stopniach C. Przygotuj krem. Z mleka odlej pół szklanki. Dodaj proszek budyniowy, wymieszaj. Resztę mleka zagotuj z cukrem. Wlej mleko z budynie i gotuj aż zgęstnieje. Utrzyj masło. Dodawaj powoli przestudzony budyń. Podgrzej masło. Kisiele rozprowadź w soku (1/2 szklanki). Resztę doku podgrzej, dodaj kisiele i rozpuszczoną galaretkę (w 1/2 szklanki wody). Wymieszaj. Chwilę gotuj. Dodaj masło i wymieszaj. Czekoladę rozpuść z masłem. Przełożenie ciasta: ciasto z bakaliami, masa budyniowa, ciemnie ciasto, masa pomarańczowa, biszkopty, polewa.