Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bakaliowe ciasto z masą pomarańczową. Wymaga trochę zachodu, ale smak wynagradza wszystko.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 57
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 59
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 57
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 59
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Podziel je na dwie części. Do jednej z nich dodaj kakao. Ciemne ciasto wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz przez 30 minut w 180 stopniach C. Jasne ciasto wyłóż na blaszkę. Posmaruj powidłami. Ubij na sztywno białka, dodaj cukier. Dołóż startą na tarce czekoladę, sparzone wrzątkiem rodzynki i posiekane orzechy. Delikatnie wymieszaj. Piecz przez 45 minut w 180 stopniach C. Przygotuj krem. Z mleka odlej pół szklanki. Dodaj proszek budyniowy, wymieszaj. Resztę mleka zagotuj z cukrem. Wlej mleko z budynie i gotuj aż zgęstnieje. Utrzyj masło. Dodawaj powoli przestudzony budyń. Podgrzej masło. Kisiele rozprowadź w soku (1/2 szklanki). Resztę doku podgrzej, dodaj kisiele i rozpuszczoną galaretkę (w 1/2 szklanki wody). Wymieszaj. Chwilę gotuj. Dodaj masło i wymieszaj. Czekoladę rozpuść z masłem. Przełożenie ciasta: ciasto z bakaliami, masa budyniowa, ciemnie ciasto, masa pomarańczowa, biszkopty, polewa.