Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 30
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2716
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 106
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 95
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 30
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2716
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 106
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 95
Składniki
2 szkl. mleka + cukier zagotować. Do pozostałej części mleka { ½ szkl.} dodać mąkę + żółtka i zmiksować. Następnie wlać do gotującego mleka. Ugotować budyń, ostudzić. Po ostudzeniu dodać margarynę i utrzeć na gładką masę.
DODATKI: 3 paczki herbatników szkolnych, 1 paczka krakersów, 1 mleko skondensowane słodzone, ½ l śmietany 30% kremówki, tabliczka gorzkiej czekolady, 3 śmietanfix dr. Oetkera,2 łyżki cukru.
Mleko w puszce gotować około 2-3 godziny na gęsty karmel . Ubić śmietanę + cukier + śmietanfix.
UKŁADAĆ: Biszkopt, masa budyniowa, herbatniki, karmel, krakersy, bita śmietana, posypka z gorzkiej czekolady.