Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Szybkie i smaczne ciasto lekko wilgotne o intensywnym bananowym smaku a do tego czekolada i chrupiąca kruszonka.
Sałatka z grillowanych lub pieczonych warzyw i sera feta - kolorowa, pełna sm...
Odsłon: 29
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 29
Sałatka z grillowanych lub pieczonych warzyw i sera feta - kolorowa, pełna sm...
Odsłon: 29
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 29
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę.
Do miski wbij jajka dodaj sól, cukier, cukier waniliowy, zmiksuj wszystko razem dodaj rozgniecione banany , pokrojoną czekoladę,dolej mleko i masło na koniec dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.Wszystko dokładnie wymieszaj.Blaszke o wymiarach 25x30 wyłóż papierem do pieczenia wylej połowę ciasta na to posyp połowę kruszonka,a na nią wylej druga część ciasta wierzch posyp resztą kruszonki.Piecz około 35 minut w temperaturze 180st.Smacznego.