Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kakaowy biszkopt, bananowa masa z galaretkami i mus czekoladowy.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 202
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 290
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 288
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 202
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 290
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 288
Składniki
Białka ubijamy z cukrami na puszystą masę, dodajemy żółtka. Wsypujemy mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy i wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 10-15 minut.
Galaretki rozpuszczamy w pół litra wody, odstawiamy do stężenia. Banany miksujemy lub rozgniatamy widelcem i mieszamy z sokiem z cytryny. Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem wanilinowym. Banany mieszamy ze śmietanką, jogurtem i tężejącą galaretką. Dodajemy posiekane galaretki w cukrze. Masę wylewamy na biszkopt.
Mus. Śmietanę podgrzewamy z czekoladami do rozpuszczenia a następnie mocno schładzamy. Żelatynę namaczamy w 50 ml zimnej wody i gdy spęcznieje rozpuszczamy. Schłodzoną śmietankę z czekoladą ubijamy, wlewamy ciepłą żelatynę, mieszamy i wylewamy na masę bananową.