Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z bananami na zimno.
Tortownica 24 cm
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11784
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11784
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Masa bananowa: Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty. 2 galaretki bananowe rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody. Odstawić, aby ostygła. Jajko sparzyć. Żółtko utrzeć z pół szklanki cukru pudru. Dodać 150 g masła i dalej ucierać. Banany zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ostudzoną galaretkę dodać do utartego żółtka. Zmiksować. Na koniec dodać starte banany i miksować na najwyższych obrotach. Masę wylać na biszkopty. Schłodzić w lodówce.
Masa serowa: 1 galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody. Odstawić do przestudzenia. Zimne galaretkę przelać do misy miksera, dodać 2 serki homogenizowane i zmiksować. Masę serową wylać na stężałą masę bananową.
1 galaretkę bananową rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody. Gdy przestygnie wylać na ciasto. Ciasto włożyć do lodówki, aby galaretka stężała.