Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia ciasto bez pieczenia. Wystarczy kilka herbatników, jabłka, orzechy i deser gotowy.
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 283
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 318
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 283
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 318
Składniki
Mleko zagotować i wrzucić drobniutko posiekane orzechy. Chwile grzać i następnie pozostawić do wystudzenia. Orzechy powinny wchłonąć cały płyn. Mus jabłkowy przełożyć do rondelka, dodać wodę i galaretki w proszku. Podgrzewać, mieszać, aż galaretki się rozpuszczą. Nie gotować. Dodać cynamon i cukier do smaku. Na dno tortownicy wyłożyć herbatniki. Na herbatniki wyłożyć masę jabłkową. Pozostawić do stężenia. Masło roślinne utrzeć na puch z cukrem pudrem. Dodawać orzechy, śmietanę i ucierać. Gotowy krem wyłożyć na jabłka. W rondelku wymieszać cukier z wodą, kakao i masło. Podgrzewać i mieszać, aż powstanie jednolita masa. Przestudzoną polewą posmarować wierzch ciasta. Schłodzić. Smacznego.