Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia z mascarpone i kajmakiem - gotowe w kilka minut
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3166
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 152
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 63
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 78
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3166
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 152
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 63
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 78
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 73
Składniki
Schłodzoną śmietankę ubijamy z mascarpone i cukrem pudrem na gęsty krem. Pod koniec ubijania wsypujemy dwa usztywniacze do śmietany. Zamiennie można użyć żelatyny rozrobionej w niewielkiej ilości wody. Dno blaszki wyłożyć warstwą herbatników, a następnie połową masy śmietanowej. Wyłożyć kolejną warstwę herbatników oraz masę kajmakową. Wykładamy kolejną warstwę herbatników i pozostały krem śmietanowy. Na wierch układamy biszkopty, które wcześniej moczymy krótko w mleku z dwóch stron. Biszkopty układamy w małych odległościach. U mnie wyszło 12 biszkoptów. Czekoladę pokruszyć do rondelka, dodać mleko i całość podgrzać do powstania jednolitej polewy. Przestudzoną czekoladę polać po cieście. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. Smacznego!