Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia z mascarpone i kajmakiem - gotowe w kilka minut
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 575
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11662
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13491
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 575
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11662
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13491
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Składniki
Schłodzoną śmietankę ubijamy z mascarpone i cukrem pudrem na gęsty krem. Pod koniec ubijania wsypujemy dwa usztywniacze do śmietany. Zamiennie można użyć żelatyny rozrobionej w niewielkiej ilości wody. Dno blaszki wyłożyć warstwą herbatników, a następnie połową masy śmietanowej. Wyłożyć kolejną warstwę herbatników oraz masę kajmakową. Wykładamy kolejną warstwę herbatników i pozostały krem śmietanowy. Na wierch układamy biszkopty, które wcześniej moczymy krótko w mleku z dwóch stron. Biszkopty układamy w małych odległościach. U mnie wyszło 12 biszkoptów. Czekoladę pokruszyć do rondelka, dodać mleko i całość podgrzać do powstania jednolitej polewy. Przestudzoną czekoladę polać po cieście. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. Smacznego!