Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia na bazie serka mascarpone z dodatkiem orzeszków, polane czekoladą, które przygotujesz w 30 minut.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 152
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14602
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19668
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 152
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14602
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19668
Składniki
1. Dno tortownicy wykładasz namoczonymi w mleku herbatnikami.
2. Do naczynia miksującego przekładasz serki mascarpone, wlewasz śmietanę ( 550 ml), wsypujesz cukier puder i miksujesz około 5 minut. 3. Połowę masy wykładasz na ciastka, przykrywasz pozostałymi ciastkami.
4. Herbatniki smarujesz masą kajmak, układasz pozostałą masę mascarpone. 5. Masę posypujesz orzeszkami.
6. Czekoladę rozpuszczasz ze śmietaną ( 50 ml) i polewasz orzeszki. 7. Ciasto chłodzisz w lodówce 2 godziny.
8. Gotowe. 9. Smacznego.