Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto biszkoptowe z brzoskwiniami"
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 212
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 120
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27937
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 212
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 120
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27937
Składniki
Żółtka, 2/3 cukru pudru i masło utrzyj. Mieszając, dodaj mleko. Z białek i reszty cukru ubij pianę i delikatnie wmieszaj do masy z żółtek. Dodaj mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia.
Przełóż ciasto do tortownicy i piecz w temperaturze 160° C ok. 40 minut. Gdy się upiecze, poczekaj, aż wystygnie i wyjmij. Umyj tortownicę, wysmaruj olejem i wysyp cukrem pudrem. Następnie wyłóż ciasto.
Utrzyj miękkie masło z połową cukru pudru, cukrem wanilinowym, sokiem z cytryny i twarogiem. Żółtka ubijaj z resztą cukru w gorącej kąpieli wodnej, aż powstanie gęsta piana.
Połącz obie masy, połową napełnij formę. Rozłóż na powierzchni 2/3 odcedzonych i pokrojonych brzoskwiń i rozsmaruj resztę kremu. Wstaw do lodówki do stężenia.
Zdejmij formę i udekoruj resztą pokrojonych w plastry brzoskwiń, plasterkami kiwi i kawałkami czekolady.
Czas przygotowania: 60 minut
Cena porcji: ok. 5 zł. Kalorie: porcja 400 kcalŹródło: Na żywo