Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka kombinacja składników urozmaici klasyczną zupę jarzynową. Dodatek wątróbki sprawia, że zupa jest witaminową bombą ;)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8236
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 445
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8236
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 445
Składniki
Seler, pietruszkę, marchewkę, ziemniaki pokroić w kostkę, kalafior podzielić na małe różyczki. Warzywa włożyć do garnka i zalać wodą. Dodać zielony groszek, masło i przyprawy. Wątróbkę umyć, oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki. Gdy warzywa będą miękkie, dodać ją do zupy. Całość gotować koło 15minut. Na koniec dodać śmietanę zahartowaną wrzącą zupą oraz posiekaną natkę pietruszki, w razie potrzeby doprawić.