Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka kombinacja składników urozmaici klasyczną zupę jarzynową. Dodatek wątróbki sprawia, że zupa jest witaminową bombą ;)
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 14
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2109
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 188
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1166
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1196
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 14
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2109
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 188
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1166
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1196
Składniki
Seler, pietruszkę, marchewkę, ziemniaki pokroić w kostkę, kalafior podzielić na małe różyczki. Warzywa włożyć do garnka i zalać wodą. Dodać zielony groszek, masło i przyprawy. Wątróbkę umyć, oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki. Gdy warzywa będą miękkie, dodać ją do zupy. Całość gotować koło 15minut. Na koniec dodać śmietanę zahartowaną wrzącą zupą oraz posiekaną natkę pietruszki, w razie potrzeby doprawić.