Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto biszkoptowe z lekką masą śmietankową z sezonowymi truskawkami. Polecam wypróbowanie przepisu.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 707
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 406
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 707
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 406
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier cały czas miksujemy. Na koniec dodajemy żółtka i miksujemy do momentu połączenia się składników. Mąki przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Wsypujemy do masy białkowej i lekko mieszamy drewnianą łyżką. Masę wlewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 30-40 minut do suchego patyczka. Upieczony biszkopt studzimy.
Śmietanę 30 % ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanę 18%. Mieszamy do połączenia się składników.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy i dodajemy do masy. Wykładamy na biszkopt. Truskawki kroimy w kostkę. Układamy na wierzchu masy. Galaretki rozpuszczamy w goracej wodzie. Gdy zaczną tężeć wlewamy na truskawki. Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)