Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon truskawkowy wciąż trwa...;)
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Składniki
Upiec biszkopt z 5 -6 jaj. Przepisu nie podaję, bo na pewno każdy ma swój sprawdzony ( na dużą blachę).
Dwie galaretki truskawkowe rozpuścić w niecałym litrze wrzącej wody ( tak ok 850 ml ), odstawić do stężenia. Trzecią galaretkę rozpuścić w jednej szkl wrząku, również odstawić do ostygnięcia.
Smietanę ubić, do ubitej dodać przestudzoną galaretkę ( tę rozpuszczoną w szklance), zmiksować mikserem i gotową masę wyłożyć na biszkopt. Na to poukładać truskawki , przekrojone na połówki lub ćwiartki ( lekko wciskając w masę ) i zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce.