Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe do wykonania ciasto z truskawkami. Można oczywiście użyć innych owoców sezonowych - malin, wiśni, borówek, jeżyn. Polecam.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19847
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 487
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6898
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242911
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19847
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 487
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6898
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242911
Składniki
Jajka (powinny być w temperaturze pokojowej) ubić z cukrem i cukrem waniliowym na pianę.
Mąkę przesiać przez sitko, wsypać do ubitych jajek, delikatnie wymieszać do połączenia składników.
Blaszkę o wymiarach 22 x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 170 stopni około 20 minut. Wystudzić.
Galaretkę rozpuścić w 400 ml gorącej wody, wystudzić, dodać pokrojone na drobne kawałki truskawki. Wstawić do lodówki do lekkiego stężenia.
Miód i sok z cytryny wymieszać z pół szklanki wody. Nasączyć wystudzony biszkopt.
Na nasączony biszkopt wyłożyć tężejącą galaretkę z truskawkami. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Śmietanę ubić na krem. Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem, dodać do ubitej śmietany. Masę wyłożyć na galaretkę.
Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posypać gotowe ciasto. Dobrze schłodzić w lodówce.