Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warstwowe ciasto na spodzie kruchym, przekładane bezą, masą kakaową, masą śmietankową z dodatkiem borówki, którą można zastąpić innym owocem np. winogronem.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5690
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 76
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 107
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 604
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5690
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 76
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 107
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 604
Składniki
1. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy stopniowo żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. 2. Ciasto dzielimy na połowę i wykładamy do dwóch takich samych form do pieczenia.
3. Następnie przygotowujemy bezę, białka ubijamy z cukrem i mąką ziemniaczaną. Wykładamy na wierzch każdego ciasta i posypujemy migdałami. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 °C.
4. W tym czasie, co piecze się nam ciasto przygotowujemy masy. Śmietanę ubijamy mikserem, dodajemy mascarpone , cukier puder , kakao i rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę.
5. Masę wykładamy na jedno upieczone ciasto i wtykamy głęboko biszkopty.
6. Pozostała nam do przygotowania masa śmietankowa, śmietanę ubijamy mikserem, dodajemy mascarpone, cukier puder oraz rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę. Masę łączymy z borówkami, mieszając delikatnie łyżką i wykładamy na masę kakaową.
7. Na wierzch masy układamy upieczone wcześniej ciasto. 8. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
9. Gotowe. 10. Smacznego