Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedyne w swoim rodzaju;)
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 98
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 94
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 98
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 94
Składniki
Upiec biszkopt, przekroić na pół.
Brzoskwinie pokroić w kostkę. Zagotować wodę z odrobiną soku z brzoskwiń, rozpuścić galaretki. Tężejącą galaretkę połączyć z brzoskwiniami. Odstawić w chłodne miejsce, gdy galaretka zacznie tężeć, wyłożyć na biszkopt, przykryć drugim biszkoptem.(Zamiast brzoskwiń można użyć wiśnie z kompotu z galaretka wiśniową).
W kąpieli wodnej rozpuścić nutellę, wsypać czekoladowe płatki na mleko. Ciepłą masę wyłożyć na biszkopt. Schłodzić w lodówce.
Krem: Odlać szklankę mleka, resztę zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W szklance mleka utrzeć żóltka z mąkami, wlać na gotujące się mleko, ugotować budyń. Utrzeć margarynę na puszystą masę, dodawać po łyżce wystudzonego budyniu. Krem wyłożyć na zastygniętą nutellę.
Śnieżki ubić z zimym mlekiem wg przepisu na opakowaniu. Dodać rozpuszczoną żelatynę i dalej ubijać przez pół minuty. Bitą śmietanę wyłożyć na krem, posypać kakao lub startą czekoladą.