Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto budyniowe zapraszam po przepis .
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28402
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28402
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Jajka ubijam z cukrem dodaje partiami mąkę z proszkiem do pieczenia ,wlewam olej i wsypuje budynie całość łącze ,ciasto wlewam do blachy 26 cm wyłożonej papierem na wierzch wykladam mrożone owoce wymieszane z łyżką maki u mnie śliwki .
Przygotowuje kruszonkę z margaryny cukru i maki zagniatam sypkie ciasto i posypuje kruszonka po owocach na cieście .Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu w 200 stopniach 45 minut należy pamiętać ze każdy piekarnik piecze inaczej .Gorące ciasto po upieczeniu posypuje cukrem pudrem i zostawiam w formie by ostygło .Gdy ciasto ostygnie ściągam formę boki odkrawam nożem by nic sie nie przykleiło do blachy ,po dokładne wykonanie ciasta zapraszam na film .Ciasto jest puszyste i pyszne polecam .