Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto budyniowe zapraszam po przepis .
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 87
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 87
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Jajka ubijam z cukrem dodaje partiami mąkę z proszkiem do pieczenia ,wlewam olej i wsypuje budynie całość łącze ,ciasto wlewam do blachy 26 cm wyłożonej papierem na wierzch wykladam mrożone owoce wymieszane z łyżką maki u mnie śliwki .
Przygotowuje kruszonkę z margaryny cukru i maki zagniatam sypkie ciasto i posypuje kruszonka po owocach na cieście .Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu w 200 stopniach 45 minut należy pamiętać ze każdy piekarnik piecze inaczej .Gorące ciasto po upieczeniu posypuje cukrem pudrem i zostawiam w formie by ostygło .Gdy ciasto ostygnie ściągam formę boki odkrawam nożem by nic sie nie przykleiło do blachy ,po dokładne wykonanie ciasta zapraszam na film .Ciasto jest puszyste i pyszne polecam .