Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto budyniowe ze śliwkami"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 149
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3847
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 275
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 459
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 149
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3847
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 275
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 459
Składniki
na ciasto wymieszaj i zagnieć. Uformuj kulę, owiń ją folią, po czym wstaw na pół godziny do lodówki.
Blachę wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą.
Schłodzone ciasto rozwałkuj na oprószonej mąką stolnicy, rozłóż je na blasze, a następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Po wyjęciu obłóż je pokrojonymi śliwkami, skórkami do dołu. Wierzch posyp płatkami migdałowymi i polej miodem.
Ciasto ponownie wstaw do piekarnika. Piecz pół godziny. Gotowe posyp cukrem pudrem.Źródło: Kurier TV