Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 284
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1383
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4298
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 284
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1383
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4298
Składniki
Obrane jabłka utrzeć na tartce o dużych oczkach, margarynę lub masło utrzeć ze szklanką cukru i żółtkami na puch. Nadal ucierając powoli wsypywać mąkę ziemniaczaną z pszenną i proszkiem do pieczenia. Następnie ostrożnie wymieszać z pianą z białek. Budyń z obu opakowań ugotować na litrze mleka dodając pozostały cukier. 34 ciasta wyłożyć do natłuszczonej blachy posypanej tartą bułką . Na nim rozłożyć kolejno warstwę jabłek , gorący budyń i resztę ciasta. Piec 50 minut w temp. 180stopni . Można polać polewą