Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 136
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 352
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 388
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 136
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 352
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 388
Składniki
Do miski wsypujemy wszystkie składniki na ciasto i miksujemy, następnie zagniatamy w kulkę, wykładamy na blat i dzielimy na dwie równe części. Na 1 godzinę wkładamy jedną część do lodówki a drugą do zamrażalki.
Nadzienie: 2/3 mleka wlewamy do garnka i zagotowujemy, resztę mleka mieszamy z budyniem i wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy aż zgęstnieje. Odstawiamy do wystygnięcia.
Brytfankę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wykładamy spód brytfanki. Na ciasto wykładamy budyń i posypujemy jagodami (ja użyłam mrożonych). Zmrożone ciasto ścieramy na wierzchu. Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut.
Smacznego! :)