Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 425
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1982
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3957
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3867
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 425
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1982
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3957
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3867
Składniki
Do miski wsypujemy wszystkie składniki na ciasto i miksujemy, następnie zagniatamy w kulkę, wykładamy na blat i dzielimy na dwie równe części. Na 1 godzinę wkładamy jedną część do lodówki a drugą do zamrażalki.
Nadzienie: 2/3 mleka wlewamy do garnka i zagotowujemy, resztę mleka mieszamy z budyniem i wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy aż zgęstnieje. Odstawiamy do wystygnięcia.
Brytfankę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wykładamy spód brytfanki. Na ciasto wykładamy budyń i posypujemy jagodami (ja użyłam mrożonych). Zmrożone ciasto ścieramy na wierzchu. Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut.
Smacznego! :)