Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne wilgotne ciasto do popołudniowej kawki, ale także od święta
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10308
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5296
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12753
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4513
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10308
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5296
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12753
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4513
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem na jasną masę, stopniowo dodajemy mleko, orzechy i cukier waniliowy, dodajemy olej. Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto wylewamy na blachę i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut. Po wystudzeniu ciasto kroimy na dwie części.
Masa budyniowa 1 Mleko, budynie waniliowe, cukier i mąkę ziemniaczaną mieszamy trzepaczką i gotujemy, po zagotowaniu ściągamy z ognia i dodajemy masło, cały czas mieszając trzepaczką. Masę budyniową 2 gotujemy tak samo.
Gorącą masę waniliową wylewamy na spód ciasta Przykrywamy drugą częścią ciasta i wylewamy gorącą masę budyniową 2 (czekoladową). Posypujemy mielonymi lub drobno pokrojonymi orzechami.
Odstawiamy do wystygnięcia. Następnie wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.