Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne o delikatnym smaku cappuccino, rozpływające się w ustach...
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Upiec biszkopt z 4 jajek.
1 szkl. mleka zagotowac z cukrem, a w drugiej wymieszac mąką, żółtka i kawę. Wlac do gotującego mleka i ugotowac budyń.
Kasia utrzec do białości i dodawac budyń. Krem utrzec na puszystą masę. Śmietanę ubic na sztywno z cukrem, a potem dodac żelatynę rozpuszczoną w wodzie (zimną). Utrzec na masę.
Układamy: biszkopt - masa cappuccino - bita śmietana. Posypac gorzką czekoladą lub kakao.