Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne o delikatnym smaku cappuccino, rozpływające się w ustach...
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1218
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 331
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1218
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 331
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Składniki
Upiec biszkopt z 4 jajek.
1 szkl. mleka zagotowac z cukrem, a w drugiej wymieszac mąką, żółtka i kawę. Wlac do gotującego mleka i ugotowac budyń.
Kasia utrzec do białości i dodawac budyń. Krem utrzec na puszystą masę. Śmietanę ubic na sztywno z cukrem, a potem dodac żelatynę rozpuszczoną w wodzie (zimną). Utrzec na masę.
Układamy: biszkopt - masa cappuccino - bita śmietana. Posypac gorzką czekoladą lub kakao.