Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływające się w ustach
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 45
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1509
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 300
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3284
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 592
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 45
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1509
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 300
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3284
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 592
Składniki
Masa: żółtka i cukier puder zmiksować na parze. Dodać rozdrobnione na kawałki małe masło / margarynę.Miksować. Do tej masy stopniowo dodawać mleko w proszku (nie rozpuszczać!) i serki. Na koniec wystudzoną żelatynę . Blachę wysmarować margaryną lekko . Herbatniki lub biszkopty nasączyć kawą i układać na dnie, następnie masa (bez grudek dobrze zmiksować) a na masę znów nasączone herbatniki lub biszkopty. Ewentualnie jeszcze polewa , ale sądzę że i tak te ciasto jest dość słodkie
Wstawić do lodówki na minimum godzinę . Smacznego!