Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, klasyczne...baaardzo dobre :)
Polecam.
Odsłon: 1306
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1675
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1151
Polecam.
Odsłon: 1306
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1675
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1151
Składniki
Ciasto I Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, żółtka, na końcu proszek do pieczenia, mąkę i kakao. Upiec takie dwa placki. Ciasto II Białka ubić na sztywno, dodać cukier i resztę składników.
Masa Zagotować 2szklanki mleka z cukrem, cukrem waniliowym. W drugim naczyniu rozmieszać 1 szkl mleka z mąką, budyniem, żółtkami i wlać na gotujące mleko. Ugotować krem, który po wystudzeniu rozetrzeć z 1,5kostki masła lub margaryny-jak kto lubi. Dodać do kremu pod koniec ucierania 2łyżki spirytusu lub wódki, a na końcu 4 małe torebki cappucino lub 16 łyżeczek z dużego opakowania -śmietankowe lub waniliowe. Kolejność przełożenia: Biszkopt kakaowy 1/2 masy Placek kokosowy 1/2 masy Biszkopt kakaowy Polewa