Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie ciasto bez mąki i proszku do pieczenia. Chrupiące z zewnątrz, delikatne w środku, mocno czekoladowe, a przede wszystkim proste i szybkie do przygotowania.
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 82
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44352
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 51
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 82
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44352
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 51
Składniki
Migdały zmielić. Masło roztopić, zdjąć z palnika, dodać czekoladę i mieszać do momentu rozpuszczenia się czekolady. Żółtka oddzielić od białek.
Żółtka wraz z cukrem ubić. Wlać mieszanką masła i czekolady i zmiksować. Następnie dodać migdały i kakao. Białka ubić na pianę, dodać do ciasta i wymieszać.
Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 21 cm. Piec 50 – 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Polewa: Mleko podgrzać, dodać czekoladę i mieszać do momentu rozpuszczenia się. Przygotowaną polewą polać ciasto.