Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz pysznego ciasta, które zrobisz w zaledwie 10 minut, koniecznie wypróbuj naszą propozycję. Do jego przygotowania nie potrzebujesz miksera, wystarczy, że zetrzesz cukinię, posiekasz czekoladę i połączysz z resztą składników. Prawda, że proste? Ciasto dzięki dodatkowi cukinii wychodzi niezwykle wilgotne, masło migdałowe nadaje mu delikatności, a cukier kokosowy karmelowego posmaku.
Kwadratowa foremka o wymiarach 21x21 cm
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 174
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 376
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1697
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3190
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26676
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 174
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 376
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1697
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3190
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26676
Składniki
Cukinię dokładnie umyj i osusz, odetnij końcówki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Czekoladę posiekaj na mniejsze części.
Do mniejszej miski przełóż masło migdałowe, dodaj jajko, cukier, szczyptę soli, pastę waniliową i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki porządnie wymieszaj.
Następnie połącz wraz z cukinią i wymieszaj.
Gotowe ciasto przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w 180 stopniach przez 40 minut, do suchego patyczka.