Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz pysznego ciasta, które zrobisz w zaledwie 10 minut, koniecznie wypróbuj naszą propozycję. Do jego przygotowania nie potrzebujesz miksera, wystarczy, że zetrzesz cukinię, posiekasz czekoladę i połączysz z resztą składników. Prawda, że proste? Ciasto dzięki dodatkowi cukinii wychodzi niezwykle wilgotne, masło migdałowe nadaje mu delikatności, a cukier kokosowy karmelowego posmaku.
Kwadratowa foremka o wymiarach 21x21 cm
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182095
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 250
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182095
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 250
Składniki
Cukinię dokładnie umyj i osusz, odetnij końcówki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Czekoladę posiekaj na mniejsze części.
Do mniejszej miski przełóż masło migdałowe, dodaj jajko, cukier, szczyptę soli, pastę waniliową i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki porządnie wymieszaj.
Następnie połącz wraz z cukinią i wymieszaj.
Gotowe ciasto przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w 180 stopniach przez 40 minut, do suchego patyczka.