Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z owocami, które nie ma prawa się nie udać. Idealny przepis dla początkujących kucharzy oraz osób, które szanują swój czas. Samo przygotowanie zajmie Wam nie więcej jak 10-15 minut. Następnie tortownicę z cymbałoodpornym ciastem wkładamy do piekarnika i po około godzinie możemy delektować się jego niepowtarzalnym smakiem. Wypiek inspirowany przepisem Juli Romaniuk opublikowanym na koncie IG/biedanizm.
tortownica o średnicy 26 cm
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 79
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 79
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Piekarnik ustaw na temperaturę 180 stopni (grzałka góra-dół).
Do miski wsyp mąkę, dodaj proszek do pieczenia, cukier i cynamon. Składniki wymieszaj. Następnie do suchych składników wlej wodę, olej i ocet. Ciasto wymieszaj łyżką do połączenia.
Tortownicę wyściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy.
Śliwki umyj, usuń pestki. Owoce pokrój na ćwiartki i wyłóż na górę ciasta.
Ciasto cymbałoodporne wstaw do piekarnika. Piecz przez około godzinę (do suchego patyczka).