Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto ma same zalety. Jest z owocami, proste, szybkie i na oleju.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9567
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3183
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6655
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9567
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3183
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6655
Składniki
Jabłka obrałem i pokroiłem w kostkę. Jajka ubiłem z cukrem na puszystą pianę. Następnie dolewałem olej nadal powoli mieszając.
Suche składniki wymieszałem i przesiałem do powstałej mokrej masy. Zmiksowałem i na koniec dodałem kostkę z jabłek mieszając łyżką. Przelałem na blaszkę 24x24 cm, piekłem 50 minut w 170 stopniach bez termoobiegu.
Do ciasta wrzuciłem garść płatków owsianych i garść rodzynek, ale to opcja. Również opcjonalnie można posypać pudrem lub jak ja zrobić polewę: 1 biała czekolada 1 łyżka masła 1 łyżka mleka Składniki rozpuściłem i polałem ciasto. Posypałem płatkami migdałowymi.