Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto ma same zalety. Jest z owocami, proste, szybkie i na oleju.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 261
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 144
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 654
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 261
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 144
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 654
Składniki
Jabłka obrałem i pokroiłem w kostkę. Jajka ubiłem z cukrem na puszystą pianę. Następnie dolewałem olej nadal powoli mieszając.
Suche składniki wymieszałem i przesiałem do powstałej mokrej masy. Zmiksowałem i na koniec dodałem kostkę z jabłek mieszając łyżką. Przelałem na blaszkę 24x24 cm, piekłem 50 minut w 170 stopniach bez termoobiegu.
Do ciasta wrzuciłem garść płatków owsianych i garść rodzynek, ale to opcja. Również opcjonalnie można posypać pudrem lub jak ja zrobić polewę: 1 biała czekolada 1 łyżka masła 1 łyżka mleka Składniki rozpuściłem i polałem ciasto. Posypałem płatkami migdałowymi.