Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto ma same zalety. Jest z owocami, proste, szybkie i na oleju.
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 25
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 63
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 25
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 63
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
Jabłka obrałem i pokroiłem w kostkę. Jajka ubiłem z cukrem na puszystą pianę. Następnie dolewałem olej nadal powoli mieszając.
Suche składniki wymieszałem i przesiałem do powstałej mokrej masy. Zmiksowałem i na koniec dodałem kostkę z jabłek mieszając łyżką. Przelałem na blaszkę 24x24 cm, piekłem 50 minut w 170 stopniach bez termoobiegu.
Do ciasta wrzuciłem garść płatków owsianych i garść rodzynek, ale to opcja. Również opcjonalnie można posypać pudrem lub jak ja zrobić polewę: 1 biała czekolada 1 łyżka masła 1 łyżka mleka Składniki rozpuściłem i polałem ciasto. Posypałem płatkami migdałowymi.