Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewa i syci do tego wspaniale smakuje. Zupa z dynią, kurczakiem, białą fasolą, pomidorami i mnóstwem aromatycznych, rozgrzewających przypraw. Zupa trochę w azjatyckim stylu.
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 48
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 2637
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6744
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 48
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 2637
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6744
Składniki
Cebulę i czosnek posiekać. W większym saganku rozgrzać olej, przesmażyć cebulę. Po kilku minutach dodać czosnek, chili, paprykę, kmin i krótko smażyć, mieszając. Dodać bulion, puree, pomidory, fasolę, kawałki kurczaka, oregano. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować ok. 10 minut. Śmietanę wymieszać z odrobina gorącej zupy, przelać do saganka, wymieszać, zagotować. Doprawić sokiem z limonki, kolendrą, solą i pieprzem. Zupę przelać na talerze, udekorować szczypiorkiem i pestkami dyni.