Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z moich ulubionych ciast czyli Ciasto cynamonowe ze zasmażanymi owocami i orzechami. Ciasto delikatne, mięciutkie, mokre, a zarazem chrupiące.
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2782
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 52
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 81
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2782
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 52
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 81
Składniki
Śliwki i gruszki wrzucamy na głęboką patelnie i smażymy. Jeśli jest za dużo wody wówczas ją odlewamy. Owoce smażymy do prawie całkowitego wyparowania płynów.
Margarynę roztapiamy. Do roztopionej margaryny dodajemy mleko, cukier, dżem, jajko, cynamon i sodę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Do ciasta dodajemy mąkę i kaszę mannę. Mieszamy.
Na końcu dodajemy usmażone owoce i orzechy.
Delikatnie mieszamy i wylewamy ciasto na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180'C przez około 60 minut.
Ciasto po upieczeniu obsypujemy cukrem pudrem i odstawiamy do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d