Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe Włoskie ciasto cytrynowe ''12 łyżek"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11360
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1215
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11898
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1873
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11360
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1215
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11898
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1873
Składniki
Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całe jajka wbić do dużej miski, dodać szczyptę soli, dodać cukier i ubijać mikserem na pienistą masę. Około 3,4 minuty. Ustawić mikser na wolniejsze obroty i ubijając dolewać porcjami olej, mleko, sok z cytryny, a następnie dodać mąkę i jeszcze chwilę ubijać, do połączenia się składników. Powstanie płynne ciasto.
Przelać je do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą formy i wstawić do całkowicie rozgrzanego na 180 st piekarnika. Piec 40 – 45 minut w długiej formie. Ciasto powinno lekko zrumienić się na wierzchu a patyczek wyjęty z ciasta pozostać suchy. Wyjąc ciasto i polać polewą. zostawić do wystygnięcia.