Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe Włoskie ciasto cytrynowe ''12 łyżek"
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 156
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 673
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 61
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 115
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 102
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 156
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 673
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 61
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 115
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 102
Składniki
Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całe jajka wbić do dużej miski, dodać szczyptę soli, dodać cukier i ubijać mikserem na pienistą masę. Około 3,4 minuty. Ustawić mikser na wolniejsze obroty i ubijając dolewać porcjami olej, mleko, sok z cytryny, a następnie dodać mąkę i jeszcze chwilę ubijać, do połączenia się składników. Powstanie płynne ciasto.
Przelać je do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą formy i wstawić do całkowicie rozgrzanego na 180 st piekarnika. Piec 40 – 45 minut w długiej formie. Ciasto powinno lekko zrumienić się na wierzchu a patyczek wyjęty z ciasta pozostać suchy. Wyjąc ciasto i polać polewą. zostawić do wystygnięcia.