Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przywrócić zapach i smak lata? Myślę, że świetnym sposobem na to jest przygotowanie takiego pysznego, lekkiego ciasta o zapachu i smaku lemoniady.
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 865
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4293
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 865
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4293
Składniki
Mąkę siekamy z masłem, żółtkiem, cukrem brązowym i kilkoma łyżkami zimnej wody. Zagniatamy ciasto i cienko wałkujemy. Wykładamy formę ciastem i zapiekamy 10 minut w 180 stopniach.
Jajka roztrzepujemy ze śmietaną, cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Wylewamy masę na podpieczony spód i pieczemy jeszcze 10 minut. Wystudzone ciasto dekorujemy plasterkami limonki i listkami mięty. Ewentualnie posypujemy cukrem kryształem.