Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przywrócić zapach i smak lata? Myślę, że świetnym sposobem na to jest przygotowanie takiego pysznego, lekkiego ciasta o zapachu i smaku lemoniady.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15991
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4851
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 641
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15991
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4851
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 641
Składniki
Mąkę siekamy z masłem, żółtkiem, cukrem brązowym i kilkoma łyżkami zimnej wody. Zagniatamy ciasto i cienko wałkujemy. Wykładamy formę ciastem i zapiekamy 10 minut w 180 stopniach.
Jajka roztrzepujemy ze śmietaną, cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Wylewamy masę na podpieczony spód i pieczemy jeszcze 10 minut. Wystudzone ciasto dekorujemy plasterkami limonki i listkami mięty. Ewentualnie posypujemy cukrem kryształem.